Gemeentelijk Begraafplaats Winschoten, Acacialaan

Adres: Acacialaan 59A, Winschoten
Inlichtingen: Dhr. C.J. Poortman / Dhr. T. Kiewiet
Telefoon: (0597) - 48 20 00

De gemeentelijke begraafplaats is dagelijks geopend van 8 uur tot zonsondergang.

Begraafplaats Winschoten Acacialaan

Faciliteiten
Deze algemene begraafplaats in Winschoten, Acacialaan biedt de volgende faciliteiten:
  • eigen of particuliere graven
  • eigen of particuliere kindergraven
  • algemene babygraven
  • urnengraven
  • urnenmuur / urnennis / columbarium
  • asverstrooiingsveld

Eigen of Particulier graf

Particuliere graven worden uitgegeven voor een periode van 20 of 50 jaar. Deze termijn kan na afloop steeds met 10 of 20 jaar verlengd worden. Een particulier graf wordt op volgorde aansluitend in de rij uitgegeven.

Etagegraf

Op de begraafplaats Acacialaan in Winschoten worden in een particulier graf twee personen boven elkaar begraven. Bij het begraven van de eerste overledene in het graf moet bekend zijn of het graf plaats moet bieden aan één of twee overledenen.

Kindergraf

Op de begraafplaatsen zijn speciale gedeelten gereserveerd voor graven van kinderen tot 12 jaar. Het is ook mogelijk een kind te begraven buiten het speciale kindergedeelte in een particulier graf.

Babygraf

Op de begraafplaats Acacialaan in Winschoten is een speciaal gedeelte voor graven van baby’s tot maximaal één jaar oud. Dit zijn algemene graven, die in eigendom blijven van de gemeente. Er wordt enkel een gebruikersrecht verleend. Voor deze grafjes hoeft geen grafrecht betaald te worden.

Urnengraf

Op de begraafplaats is er de mogelijkheid om een urn te plaatsen in een urnengraf of in een columbarium. Een urnengraf is vergelijkbaar met een particulier graf, maar dan met een kleiner formaat. De uitgifte termijn is 20 of 50 jaar, met de mogelijkheid om dit steeds met 10 of 20 jaar te verlengen. In een urnengraf kunnen meerdere asbussen worden geplaatst.

Asverstrooiingsveld

Er zijn mogelijkheden om as te verstrooien.